czwartek, 6 lipca 2017

Wykład o zasadach żywienia

W środę, 5 lipca w Suchedniowskim Ośrodku Kultury "Kuźnica" odbył się wykład dr inż. Anny Tokarskiej, kierownika Działu Żywienia Świętokrzyskiego Centrum Onkologicznego. Prelegentka przybliżyła tematykę zasad żywienia osób wchodzących w drugą połowę życia. Nic dziwnego, że sala zapełniła się głównie seniorami, którzy zapoznali się z zasadami starzenia się organizmu, dietą osób po 60 roku życia, żywieniem w profilaktyce chorób nowotworowych, cukrzycą jako przewlekłą chorobą metaboliczną i dietą korzystną dla oczu.
Spotkanie zorganizowało Stowarzyszenie Grupa Inicjatywna Pod Prąd, w ramach projektu "Milowy krok - Rada 60+" współfinansowanego ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na Rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz