W sobotę w Suchedniowskim Ośrodku Kultury "Kuźnica" odbyła się konferencja naukowa. To już piata edycja, tym razem zorganizowana w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa, których tegoroczny temat brzmi "Smaki Dziedzictwa". Suchedniowska "Jak smakuje wolność? - kuchenne opowieści o suwerenności z przeszłości" poświęcona była ogólnie kuchni i z nią związanym otoczeniem. Andrzej Grabkowski ze swoim poczuciem humoru zapowiadał kolejnych prelegentów, a byli nimi: mgr Małgorzata Michalska-Nakonieczna, mgr Małgorzata Łukomska-Jamrozik, mgr Marcin Medyński, mgr Krzysztof Myśliński, gr Krzysztof Karbownik, mgr Konrad Maj, mgr Marcin Janakowski, dr Justyna Staszewska, dr Piotr Kardyś, Michał Gajzler. W przerwie była pokonkursowa wystawa fotograficzna "Suchedniów? Naturalnie!" oraz promocja szóstego numeru cyklu wydawniczego "Zeszyty Suchedniowskie. Historia". Szkoda tylko, że konferencja wywołała małe zainteresowanie wśród mieszkańców, a warto było się wybrać w sobotę do SOK i posłuchać. Ale nic straconego, można zobaczyć i wysłuchać TUTAJ.
Koncert byl SUPER!!!
OdpowiedzUsuńCiekawy materiał do zastanowienia się nad obecną sytuacją,
OdpowiedzUsuńw kontekście bieżących wydarzeń:, proszę sprawdzić
https://gloria.tv/post/SN4rYK8UQr4q1wcb7T8Gca29m